Ingredienserna till en välmående hud

posted in: #RefineBeautyHacks, Hudvård | 0

Vad fungerar?

Med aktiva hudvårdsprodukter, individuellt anpassade hudvårdsbehandlingar, bra kost och en sund livsstil kan du underhålla din hudhälsa. Precis som i maten vi äter finns det många olika nyttiga ingredienser i hudvård. Här får du lära dig om de stora kändisarna inom hudvård som vetenskapligt bevisat ha goda effekter på huden.

AHA

Alfahydroxylsyror är en grupp ämnen som har sitt ursprung i frukt och grönt. AHA avlägsnar skonsamt döda hudceller, vilket ger en fräschare hud med mer lyster och jämnare utseende. Dessutom stimuleras hudens cellförnyelse, fasthet och fyllighet vilket gör att huden blir smidigare, spänstigare och rynkor minimeras. Vanliga fruktsyror som används inom hudvård är t ex citronsyra, mandelsyra och glykolsyra. AHA finns i både produkter för hemmabruk och behandling. Vi rekommenderar regelbundna AHA-behandlingar på klinik för en bra grund i all hudvård.

A-vitamin

A-vitamin är en välkänd ingrediens som visat sig förbättra hudens kvalitet. Den fungerar väldigt väl med hudens celler. Det finns flera olika typer av A-vitamin. I hudvård används ofta den form som heter retinol. Retinol ökar kollagenproduktionen och reducerar ålderstecken generellt. A-vitamin har också visat bra effekt på oren och aknebenägen hud.

Antioxidanter

Antioxidanter är ett ord som vi hör ofta inom hudvård och allmän hälsa. Det är ämnen som motverkar oxidering som är skador på celler. Dessa ämnen är verksamma genom att binda sig till de fria radikaler som annars bryter ner huden. Det finns många olika antioxidanter, i hudvård är vitamin C och E vanliga. Även extrakt från grönt te och druvkärnor har en god dokumenterad antioxidant effekt.

 

PHA

Polyhydroxisyror är en ny generation av AHA som förekommer naturligt i huden. De är milda och mycket fuktgivande. De har även en antioxidant effekt. PHA bygger därtill upp hudens skyddande barriär och gör huden mer motståndskraftig. Passar utmärkt till känsliga hudtyper och för att tillföra fukt hos alla.

Peptider

Peptider är små byggstenar till proteiner. Dessa byggstenar reglerar olika processer i kroppen. Olika peptider har olika egenskaper, också i hudvård. Vanliga användningsområden i hudvårdsprodukter är att stimulera kollagenproduktionen och jämna ut hudtonen.

C-vitamin

C-vitamin är en naturligt förekommande antioxidant är en viktig beståndsdel i huden och spelar en vital roll för kollagensyntes och hudförnyelse. Vitaminet förhindrar samtidigt uttorkning av huden och förebygger uppkomsten av rynkor. Läs allt du behöver veta om C-vitamin här.

 

#RefineBeautyHacks